Jelentkezés feltételei
/ Pincetulajdonos

Várjuk azon pincetulajdonosok jelentkezését, akik szeretnének nyitott pincéjükkel csatlakozni a fesztiválhoz.

A programhoz való csatlakozás ingyenes, előnye, hogy a pince bekerül a programba, így több látogató jut el a pincéhez.

Feltétel:

- Miskolc, Avasi pincesoron elhelyezkedő borház, pince.
- Lejjebb felsorolt fesztivál előírások betartása.

A rendezvény tervezett időpontja: 2023. május 11-13-ig, amelyből a rendezvény első napja szakmai nap, amikor a borászatok, pincetulajdonosok különböző konferenciákon, bemutatókon vehetnek részt. 

A pincék május 12-én és 13-án az alábbiak szerint tartanak nyitva, ekkor van lehetőség az árusításra:

  • május 12. péntek 16:00-22:00 óráig,
  • május 13. szombat 16:00-23:00 óráig.

Május 12-án, pénteken 18 órától indulnak a programok, május 13-án szombaton a Nagyavason 12 órától, a további helyszíneken pedig 18 órától indulnak a programok.

A rendezvény a pincesorokon nyilvános, illetve ingyenesen látogatható, amelynek keretében 50 pince és helyszín várja a látogatókat. A fesztivál ideje alatt a város vendéglői gondoskodnak az étkekről és természetesen zenészekben sem lesz hiány.

A múlt évi rendezvényünkön több mint 18 000 embert vett részt, az idén több mint 20 000 ezer embert várunk a két nap alatt.

A Miskolczi Borbarátok Társasága részéről a helyszínen fog tartózkodni egy Borbarát házigazda, aki minden, a rendezvénnyel kapcsolatos információt - szükség esetén segítséget - meg fog adni. A házigazda elérhetőségét a későbbiekben fogjuk közreadni.

Az idei évben is szerepet kap a fesztiválpohár. Kérjük azokat a pincetulajdonosokat, akik bort is árulni is szeretnének, hogy a szervező által forgalmazott poharakból vásároljon meg 30 darabot 800 forintos egységáron. A fesztiválpohár egységes eladási ára 1200 forint. Így kerüljük el azt, hogy műanyag, vagy más egyéb pohárban ne kerüljön bor kiszolgálásra. A poharakat a vendégek a pohárpontokon tudják visszaváltani 800 Ft-os áron.

A poharak megvásárlását készpénzes értékesítéssel biztosítjuk. Amennyiben a minimális készlet elfogy, kérjük értesítse a Borbarát házigazdáját vagy a szervezőket. A további poharakat bizományban adjuk át, melynek elszámolása a rendezvény végén történik. Elszámolás hiányában a poharakat teljes áron kiszámlázzuk a borászat részére. A visszamaradt, használatlan poharakat a vásárlási egységáron visszavesszük.

A rendezvény ideje alatt kérjük, hogy kínált borait vagy üvegben, vagy kimérve csak a borászat által megvásárolt, vagy a rendező által a vendégek számára több pohárponton árusított fesztiválpohárban szolgálja ki. Természetesen amennyiben a kedves vendég hoz magával üvegpoharat, abba is nyugodtan ki lehet szolgálni.

Ismét használatos lesz a fesztiválon a re-pohár. Ez egy környezetbarát, újra felhasználható pohár, amelyet a látogatók megvásárolhatnak a pohárpontokon, és ha már nincs rá szükségük, vissza tudják váltani. Így a re-poharak használatával a hulladék keletkezése nagyban csökkenthető. Kérjük, hogy a re-poharakba csak fröccsöt, szörpöt, üdítőt szolgáljanak ki, kerüljék a műanyagokba a borral való kiszolgálást.

Azoknak a  pincetulajdonosoknak, akik nem szeretnének bort árulni, vagy nincs boruk, de mégis csatlakoznának a rendezvényhez, biztosítunk 6 üveg vörösbort, 6 üveg fehér bort, 1 zsugor mentes, 1 zsugor szénsavas ásványvizet, hogy a betérő érdeklődőket, látogatókat meg tudják kínálni.
A borok és poharak átvételét május 12-én, pénteken 8-12 óra között a Meggyesalja u. 2. előtti sátorban biztosítjuk.

Amennyiben szeretne vendégborászt fogadni a pincéjében, ezt mindenképpen jelezze felénk a jelentkezési űrlap MEGJEGYZÉS rovatában.

A regisztráció határideje: 2023. április 04.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rendezvény teljes területe lezárásra kerül és csak behajtási engedéllyel lehet megközelíteni 14.00 óra után. Kérjük, hogy eddig az időpontig fejezzék be az áruszállítást, pakolást, és a gépkocsival parkoljanak le a parkolókba. Behajtás a későbbiekben csak behajtási engedéllyel lehetséges (leadás május 2-ig), ezért kérjük, hogy a jelentkezési űrlapon adja meg rendszámát is!

Amennyiben Ön nem kíván árusítani, csak családjával, barátaival szórakozna a pincéjükben a fesztivál ideje alatt, nincs szükség regisztrációra.

A fesztivál részletes programjáról az Avasi Borangolás Facebook oldalán: https://www.facebook.com/avasiborangolas/
illetve a www.borangolas.hu oldalon tájékozódhat.